DC Renovation by NADAAA

The NADAAA studio renovated a brick house that dates from the 1920s. The building is located in Washington DC, on the edge of Rock Creek Park, which is one of the most picturesque parks in the city, an area protected since 1890 and the future home of the Obama family.

The client wanted to double the usable space, but maintain the existing structure and visible brickwork that was part of the period construction. The project preserves the symmetric order of the windows on the principal façade that faces the street, but eliminates the pitched roof in order to carve out more space above while still remaining within the outline of the original structure. On the garden side, which descends towards the creek at the base of the park, the existing brick wall was pierced by more generous apertures, undermining its load-bearing capacity; steel structural elements were inserted to ensure its stability.

Via

Advertisements

2 thoughts on “DC Renovation by NADAAA”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s