The Drawers House in Vietnam

From the architects MIA Design Studio:

There are recurring impressions on the spatial quality – the green of nature struck the eyes every early morning, the rustling of leaves each night.  These sensations are brought to the coastal city of Vung Tau through a refreshing concept, a welcoming home for a family of 4 who love the freshness of nature. With constant interactions with nature, man and trees become more intimate; space is opened up but maintains privacy of individuals. This is the daunting problem of living in metropolitan area with cramped space and pollution.

pp
© Hirouyki Oki

“The Drawer House” is a single – story located on a 470 square meters piece of land with a dedicated 60% of land usage for landscape. That 60% is creatively arranged through partitions so that nature is never out sight. With the remaining 180 square meters, the architects divided it into “drawers” containing functional spaces, at the same time insert in between them “drawers of landscape”. These “drawers” are aligned on the same direction, however by creating alternating partitions; dwellers have an impression of unevenly put rooms. Just as drawers being pulled in and out randomly, the architects hope the tenants and nature intermingle without any obvious intention. Clients when live inside the space will have different sensations at different rooms because of continuous altering of solidity – emptiness, brightness – darkness.

ppp
© Hirouyki Oki

Via

Advertisements

One thought on “The Drawers House in Vietnam”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s