WSU Private Gallery + Studio in Bangkok

Studio ASWA, which stands for Architectural Studio of Work-Aholic, designed the building for an artist who wanted a series of galleries and studios that maintained privacy from the outside world.

solid-concrete-gallery-as-living-artwork-aswa-architecture-bangkok-thailand_dezeen_2364_col_3.jpg

Made of reinforced concrete slabs, the building features no openings on its street facing side, and only one external doorway. The architects arranged the spaces around a four-storey-high atrium topped by a large skylight, aiming to bring plenty of natural light into the two levels of double-height exhibition spaces.

The building is named the Solid Concrete Gallery as Living Artwork because the gridded black steel frame covering the rooflight creates changing patterns of shadow and light across the exposed concrete walls.

solid-concrete-gallery-as-living-artwork-aswa-architecture-bangkok-thailand_dezeen_2364_col_16.jpg

Via

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s