Enabling Village in Singapore

EV-089.jpg

Located in Redhill, the project by WOHA is a demonstration of heartland rejuvenation and community building, through Masterplanning and the adaptive reuse of Bukit Merah Vocational Institute built in the 1970s. The property was re-purposed as the Enabling Village – an inclusive space that integrates education, work, training, retail and lifestyle, connecting people with disabilities and the society. Before re-development, the property did not contribute to the neighbourhood. The Masterplan re-imagines the Enabling Village as a park/garden destination, and is designed as an integral part of the neighbourhood’s pedestrian network.

208_enabling_village_-_masterplan_w_text

The design scope includes architecture, interior design, signage, lighting, art and landscaping to deliver a holistically integrated environment. The buildings are re-named as “Nest”, “Playground”, “Village Green”, “Hive”, “Hub” and “Academy” – based on their characters and programmes. These are seamlessly connected by ramps, landings and lifts. Landscaping and water gardens are designed with a variety of native species, scales and colours, complementing the conserved trees to attract biodiversity and support ecosystems. Verandahs and cabanas extend out from passages as outdoor meeting spaces, bringing nature closer to people.

ENABLING_VILLAGE_PBH_023_copy.jpg

Via

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s