Cotia Library Garden in Granja Viana

From the architects IPEA:

The design of this private library has started from a requisite of space from a bibliophile: to organize and expose a collection of books previously confined in boxes. It was proposed a dialogue between daily habits cultivated in a pre-existing house and a large garden area available.

1
© Dalton Bertini Ruas

The additional library’s area intended to maintain distance enough for the recognition of new volume autonomy as well as to be placed comfortably close enough to complement and connect existing balconies and external areas. The zone of transition between new and old volume was established by a generous garden, and its incorporation into the project was determined from distinct purposes of the openings.

4
© Dalton Bertini Ruas
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s