Beach House in Praia do Felix 

From the architects Vidal & Sant’Anna:

Since this project initial conception it was treated as a “case” to be deployed in areas of high conservation restriction on the slope of the Serra do Mar, Praia do Felix. In order to preserve maximum environmental conditions the project establishes the principle of total mimicry with nature not to be perceived externally.

stringio.jpg

The project opts for circulations made by external stairs and separates the social and service, located across the slope from intimate area located along the slope below the ground. Very light, the residence, made of certified wood and glass, explores small and minimal rooms to meet the programmatic needs without losing the sense of sustainability. With 3 bedrooms, family room, 2 bathrooms, living room, toilet, kitchen, service area and spacious terrace, the house with 155.00 m2 of built area, deployed against the contour preserving characteristics of soil and original ground vegetation. With cross ventilation and air chambers on the roofs / decks environmental comfort is guaranteed without the need for equipment for temperature equilibrium.

stringio (1).jpg

Via

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s