Les Abouts in Québec City

Designed by Atelier Pierre Thibault the residence is separated in two areas, a common space and a more private zone. The private part stretches to around thirty meters to border the nearby river. Covered by a thin roof, the volume looks as if it is levitating among the trees. Housing the master bedroom, two bathrooms and the kitchen, it was designed to be opened on the surrounding nature and very well-lit. The relationship between the inside and outside is underlined by a fly screen room prolonging the volume and overlooking the ferns.

abouts_07

The common space is a volume on two levels designed to reflect the verticality of the forest. It is also the receptacle of the larger works of art. In order to leave the most possible space on the walls, the guest’s bedroom and the library are suspended in a small volume. Detached from the sides by a glass floor, the volume gains a floating aspect in the double height and brings a variance in the scale of the room. As a wooden chest, the house becomes a recipient where art and nature meet.

Abouts_08.jpg

Via

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s