Holiday House in Gargnano

This Holiday House by Titus Bernhard Architekten sits on a steep slope about 300 meters above the west shore of Lake Garda, in the park-like outdoor area with a view of the lake, in the ground area of an old rustico Guest quarters. So in order to obtain a building permission, the ancillary uses are under the ground and thus do not appear as part of the building volume.

Titus-Bernhard-.-HOLIDAY-HOUSE-.-GARGNANO-1.jpg

A spectacular infinity pool follows the contours. The rustico and the “limonaia” are rebuilt with traditional dry stone walls, but double with a cavity, and therefore retain an explicitly rough, haptic character. The ensemble conveys a warm, distinguished, rustic atmosphere. Landscape and building, nature and artifact: a symbiosis to feel at home in.

Titus-Bernhard-.-HOLIDAY-HOUSE-.-GARGNANO-20.jpg

Via

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s