Layered Gallery in London

A ghost of the previous volumes, a tree in the garden, layers of nature and screening, privacy and display. A space to look at art, to sit, to contemplate. A place made from the elements of rusting steel, brick, glass, and light.

My_Dva_Showroom_CHKAU_01 (1)

The private gallery for an art collector designed by Gianni Botsford provides a space to view and sort parts of the collection prior to hanging in the rest of the house. Conceived as part of the garden landscape, the Cor Ten extension is built to provide additional layers for the use of the garden- a room that opens out as a balcony, a room that serves as the gallery space, a concealed WC, and a protected outdoor space that serves as an outdoor kitchen.

gianni-botsford-architects-layered-gallery-london-designboom-04

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s