The Dovecote in Braga

In the words of the architects AZO. Sequeira Arquitectos Associados:

This is an emotional design!

Our client asked us to reform an old dovecote in the backyard of his home. We decided to propose a play house for the children and a balneary to serve the pool on the ground floor. The whole family loved the idea. We wanted a play room inspired by magic, fantasy and also by the childhood dreams and memories… We decided to transform the old dovecote in a minimal concrete «tree house» that represent these memories and fantasies of pure and peaceful way.

MARIO_SEQUEIRA_AZO_SOUTELO_HOUSE_PT_260615_0137

We look for a way that seemed the main volume is levitating as a tree house but simultaneously it had to be balanced and pure. The idea was that the interior was absent of superfluous elements and were gradually decorated by the works and toys of these children as a reflection of consumer society we are experiencing. Some elements remained of the original building as the triangular window through which entered doves.

MARIO_SEQUEIRA_AZO_SOUTELO_HOUSE_PT_240415_1228

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s